Alliantie RU Content


Over BBBB

Breaking Barriers Building Bridges (BBBB) is een initiatief gericht op het delen van het onvertelde verhaal van nieuwkomers. De focus ligt daarbij op nieuwkomers uit Eritrea en specifiek op alleenstaande minderjarige vreemdelingen. De jongeren vertellen hun verhaal en verwerken ervaringen door een professionele theatervoorstelling te maken.


Over wedowe

wedowe zet zich in voor een diverse en inclusieve samenleving met gelijke kansen voor iedereen. Dit doet wedowe door bedrijven en organisaties te adviseren en te begeleiden bij het vormgeven van hun Diversiteit en Inclusie-beleid. Daarnaast biedt wedowe verschillende ontwikkelingstrajecten aan voor jongeren die geen aansluiting kunnen vinden bij bestaande opleidingen of werk. Deze jongeren worden begeleid in hun ontwikkeling tot young professional binnen de creatieve industrie. wedowe is onlangs genomineerd voor de ‘Appeltjes van Oranje 2022’, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds die dit jaar in het teken staat van kansengelijkheid.


Samen: alliantie RU Content

De alliantie RU Content bundelt de kwaliteiten van beide organisaties. wedowe gaat met de groep Eritrese jongeren van BBBB – die door alle officiële instanties als onzichtbaar en moeilijk te bereiken wordt aangemerkt – aan de slag. Zij krijgen een op maat gemaakt traject aangeboden waarin zowel creatieve als algemene vaardigheden worden ontwikkeld. Het doel is om de stap naar een opleiding, stage of werk te verkleinen.


–––––


Terug naar #RUContent ←