Over ons

Platform Jongeren & Werk wordt gerund door Rebel - een eigenwijs consultancy- en adviesbureau uit Rotterdam. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation

Regioplan is als onafhankelijke onderzoekspartner verbonden aan het Platform Jongeren & Werk. Zij dragen hun steentje bij aan de inhoudelijke doorontwikkeling van het platform en doen onderzoek naar de werking van het platform en de verschillende projecten.

Een betere wereld, waarin alle jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en vrije keuzes kunnen maken om onderwijs te volgen en te werken. Een Nederland waar jongeren werk kunnen vinden en aan het werk blijven - óók de meest kwetsbare jongeren. Dit is wat we met Platform Jongeren & Werk willen bereiken, door professionals in het veld te versterken en met elkaar te verbinden.

Er zijn in Nederland veel initiatieven die zich inzetten voor een inclusievere arbeidsmarkt. Jongeren met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt worden naar werk begeleid door allerlei organisaties die fantastisch werk doen. Deze initiatieven zijn echter vaak sterk lokaal gebonden. Wij bieden daarom een platform voor ontmoeting en interactie.

Groeien & versterken

Met Platform Jongeren & Werk geven we verschillende initiatieven de kans zichzelf te bewijzen en te groeien. We maken impact: hoe meer, hoe beter.

We werken in de vorm van allianties waarin twee of meerdere partijen samenwerken rondom een bepaald onderwerp: wetenschappelijk onderbouwd en hoog op de agenda in het werkveld. We brengen partijen bij elkaar voor het delen en ontwikkelen van kennis.

Het platformteam

Als adviseurs & ondernemers in het sociale domein (net)werken Wouter en Sophie (Rebel) zich een slag in de rondte. Achter de schermen worden ze ondersteund door communicatieconsultant Iris. Miranda en Noor voeren vanuit Regioplan het onderzoek uit.

Meer over advies- en consultancybureau Rebel & het team ➞

Over de Goldschmeding Foundation

De Goldschmeding Foundation werkt aan een betere wereld waarin Mens, Werk en Economie met elkaar in balans zijn én elkaar versterken. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat deze ontstaat als mensen elkaars belangen dienen.

De Foundation ondersteunt daarom - met inzet van donaties, netwerk en kennis - zowel excellent wetenschappelijk onderzoek als innovatieve praktijkprojecten, die bijdragen aan een Inclusieve Arbeidsmarkt, Duurzaam Werk en een Menswaardige Economie.

Samen staan we sterk! Doe jij mee?

Contact opnemen met de platform managers ➞