Talentontwikkeling

Talentontwikkeling start met 'What's Next'

  • Iris Weges
  • 05 / 11 / 2020
  • Leestijd: 5 min

De toekomst is vol mogelijkheden, maar niet iedereen vindt gelijk de juiste weg. 25% van de eerstejaars studenten in het mbo valt uit vanwege een verkeerde studiekeuze. Voor veel jongeren betekent dit een achterstand op de arbeidsmarkt.

Om dit te voorkomen heeft alliantie Talentontwikkeling het afgelopen jaar een nieuw programma ontwikkeld rond loopbaanoriëntatie voor vmbo-leerjaar 3 en 4. What’s Next is een unieke, eigentijdse lessenreeks voor de vmbo-jongere van nu. Met aandacht voor zelfvertrouwen, motivatie en eigenaarschap. Gericht op kennis, talentontwikkeling en ervaring, zodat de vmbo-jongere van vandaag leert om te gaan met de keuzes van morgen.

Naast klassikale lessen waarin leerlingen op een actieve manier aan de slag gaan met hun ontwikkeling, krijgen zij verdiepende coaching in kleinere groepjes. Zodat er ruimte is voor iedereen in een vertrouwde en veilige omgeving. Daarnaast is er de mogelijkheid om een individueel coachingstraject aan te gaan, voor de jongeren die net wat extra’s nodig hebben.

In 2021 gaat What’s Next van start met uitvoeringen op meerdere middelbare scholen in omgeving Utrecht en Amersfoort. Daarnaast zijn MBO Utrecht, MBO Amersfoort en bedrijven uit verschillende sectoren verbonden aan het project. De alliantie zegt daarover: “We hebben enorm veel zin om te beginnen en kijken er naar uit om de vmbo-leerlingen te inspireren en te motiveren om de juiste, passende studiekeuze te maken!”


Loopbaanoriëntatieprogramma 'What's Next' start in 2021.