Werkgeversperspectief

Op naar werk! pre-START certificaat

  • Iris Weges
  • 18 / 06 / 2021
  • Leestijd: 3 min

𝕆𝕡 𝕟𝕒𝕒𝕣 𝕨𝕖𝕣𝕜! Op 27 mei ontvingen de eerste jongeren hun pre-START certificaat. Twee weken volgden zij het programma dat hen voorbereidt op een baan, stage of leer-werkplek.

Tijdens het programma kregen zij rondleidingen bij bedrijven, informatie over geldzaken, challenges gericht op werknemersvaardigheden, voorlichting over drugs -en drankgebruik, en een workshop over circulaireeconomie. Ook waren er momenten om te ontspannen, met sport of in de keuken waar ze samen kookten.

Tijdens pre-START (alliantie werkgeversperspectief) werden de jongeren begeleidt door Robert Erlings en Sjors van Reeuwijk, jongerenwerkers van R-Newt. Toen we vroegen wat ze het leukste vonden noemden de jongeren met name de bezoeken aan de bedrijven. De twee weken werden afgerond met een certificaat, nieuwe cv’s en sollicitatiebrieven.

Het is nu spannend of Kim, Gio en Rachel aan de slag kunnen bij het bedrijf van hun keuze. De jongerenwerkers en re-START zullen de jongeren en de bedrijven waar de jongeren gaan werken ook de komende maanden nog de nodige ondersteuning bieden.

Wil jij als jongere aan het werk? Of ben je werkgever en heb je vacatures voor jongeren? Neem dan contact op met tjark h. kamp: tjarkkamp@icloud.com of 06 54 99 42 78. 📞

Op naar werk! Bedrijfsbezoek met het pre-START programma.